ΕνημέρωσηΟικονομία

Intralot: Αύξηση εσόδων και βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων στο πρώτο εξάμηνο 2021

Αύξηση εσόδων 34,4% κατέγραψε ο όμιλος Ιntralot στο πρώτο εξάμηνο 2021, βελτιώνοντάς αισθητά τα λειτουργικά του αποτελέσματα και πετυχαίνοντας αύξηση 106,5% στα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 202,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 34,4% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα€54,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 46,8 εκατ. ευρώ (+99,1% σε ετήσια βάση).

Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 17,6 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 57,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 20,3% σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές για το πρώτο εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 51,3 εκατ. ευρώ (+183,4% σε ετήσια βάση), τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 ανήλθαν στα 83,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 646,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Να σημειωθεί πως στις 3 Αυγούστου 2021, η Intralot ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δυο συναινετικών συμφωνιών ανταλλαγής, επιτυγχάνοντας επέκταση της ημερομηνίας λήξης των Ομολογιών του 2021 κατά τουλάχιστον τρία έτη και εξασφαλίζοντας συνολική απομόχλευση ύψους 163 εκατ. ευρώ! ως αποτέλεσμα, στις 24 Αυγούστου 2021, η Fitch αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της Ιntralot σε CCC+, και αντιστοίχως στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της εταιρείας (CFR) σε Caa1.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής:

«Οι ισχυρές επιδόσεις της Intralot συνεχίστηκαν και στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, με αποτέλεσμα την αύξηση του EBITDA κατά 106,5% τους πρώτους έξι μήνες του 2021 και των εσόδων κατά 34,4%. Αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της Intralot στις αρχές Αυγούστου, θέτουν την εταιρεία σε μια σταθερή πορεία για να αναδείξει τις δυνατότητές της στις βασικές της αγορές, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες, και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της νέας και σημαντικά απομοχλευμένης κεφαλαιακής δομής με ένα πιο αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας.»


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close