ΕνημέρωσηΠολιτική

Σύγκρουση Οικονόμου – Τσίπρα με αιχμή τον αριθμό εισακτέων σε δημόσιες δομές

Με σφοδρή επίθεση απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια, τους παιδικούς σταθμούς και τις δομές μαζικού αθλητισμού.

«Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Οικονόμου για να απαντήσει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ανέφερε:

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ.
120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού.
83.000 παιδιά -ένα στα τρία!- εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν.

»Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021».

Σύμφωνα με το κ. Οικονόμου, «ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε. Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά».

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου, σημείωσε: «Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close