ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς ο πλανήτης μπορεί να κερδίσει από τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού

Οι αυξημένες τιμές ηλεκτρισμού και αερίου δημιουργούν ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμα διμερή συμβόλαια στην αγορά της Ευρώπης, όπως εκτιμά ο Στέφανο Καβριάνι, ιδρυτής της ιταλικής EGO Energy που ειδικεύεται στην αντασφάλιση μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου.

Μιλώντας στο PV-Magazine, δήλωσε ότι «οι πιο ευέλικτες και βραχυπρόθεσμες συμφωνίες μπορούν να κλείσουν προς όφελος των ανεξάρτητων παραγωγών στο τωρινό περιβάλλον μεταβλητότητας».

Με βάση τις ισχύουσες τιμές στην προημερήσια αγορά, ένα δεκαετές διμερές συμβόλαιο για φωτοβολταϊκό στην Ιταλία μπορεί να κλείσει με μια τιμή στα 45-50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ μικρότερα συμβόλαια έως τριών ετών ίσως αποτελούν μια εύκολη λύση.

«Ένα χρόνο πριν, φτάσαμε σε ιστορικά χαμηλά στις τιμές ηλεκτρισμού με 20-30 ευρώ. Πλέον βρισκόμαστε σε ιστορικά υψηλά με τις τιμές πάνω από τα 100 ευρώ, οι οποίες μάλιστα σταθεροποιούνται», τόνισε ο Καβριάνι.

Κατά τον ίδιο, το σενάριο των σταθερών υψηλών τιμών θα παραμείνει τουλάχιστον ως τα τέλη του προσεχούς χειμώνα και οι εταιρείες φωτοβολταϊκών μπορούν να το εκμεταλλευτούν στις νέες συμφωνίες τους.

«Με μια μέση τιμή ηλεκτρισμού στα 90 ευρώ, κάθε είδος φωτοβολταϊκού δίχως επιδοτήσεις μπορεί να είναι ανταγωνιστικό στην αγορά βραχυπρόθεσμα. Ακόμα και ένα διμερές συμβόλαιο δύο ετών μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρο».


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close