Ενημέρωση

Πολιτικής κρίσης συνέχεια στη Βουλγαρία – «Έρχονται» τρίτες εκλογές εντός του 2021

Προς νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες για φέτος, οδεύει η Βουλγαρία, καθώς ούτε οι Σοσιαλιστές κατόρθωσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και επιστρέφουν την εντολή στον πρόεδρο της χώρας.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα εγκατέλειψε τα σχέδιά του για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού αφού οι πιθανοί σύμμαχοί του, το αντισυστημικό κόμμα ITN και δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να το στηρίξουν.

Το κόμμα θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Κάναμε το καλύτερο και απευθύναμε έκκληση για λογική και υπευθυνότητα, όμως δεν λειτούργησε», είπε η ηγέτιδα του κόμματος, Κορνέλια Νίνοβα.

Ο πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, θα πρέπει τώρα να διαλύσει το Κοινοβούλιο που εξελέγη τον Ιούλιο, να διορίσει μια νέα προσωρινή κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός των επόμενων δύο μηνών.

Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να οριστούν για τις 7 Νοεμβρίου ή να συμπέσουν με έναν από τους δύο γύρους των προεδρικών, στις 14 ή τις 21 Νοεμβρίου.

Η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα δυσκολεύει την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Βουλγαρία.

Πριν από το Σοσιαλιστικό κόμμα, τόσο το ITN, το οποίο κέρδισε με οριακή διαφορά τις εκλογές του Ιουλίου, όσο και το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close