ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου: Φτηνό πυροτέχνημα η κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτελικό κράτος

Ως φτηνό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου την κριτική που επιμένει να ασκεί η αντιπολίτευση στο επιτελικό κράτος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου το «φτηνό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης υποτιμά και τη μνήμη των πολιτών για τα έργα πολιτικών σε προηγούμενες περιόδους».

«Το επιτελικό κράτος είναι άνθρωποι και διαδικασίες που διαμόρφωσε το πρόγραμμα Ελευθερία που έχει πάρει επαίνους παντού, που επέδειξαν τα άμεσα αντανακλαστικά του σε κρίσεις το προηγούμενο διάστημα. Το να επιχειρείται ένας συμψηφισμός είναι φτηνό αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε μόνο με τη φράση «βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης και αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί με έργα και πράξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση όσον αφορά τις φωτιές ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή κατάσταση» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος». «Ο αγώνας είναι τριπλός: κατάσβεση, αποτροπή ξεσπάσματος νέων και αποζημίωση των πληγέντων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Οποιοσδήποτε σκεφτεί την έκταση και ένταση την κόπωση των μέσων πυρόσβεσης αντιλαμβάνεται ότι η πολιτεία μάχεται και ανθίσταται. Οι δηλώσεις μας στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προσδοκίες. Το ζητούμενο δεν είναι το ευκταίο αλλά η αντιμετώπιση μιας κατάστασης στην οποία η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Όποιος δρα κάνει και λάθη, τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τώρα είναι όμως η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close