ΕιδήσειςΕλλάδα

Κορωνοϊός: Συστάσεις Θεοδωρίδου για εμβολιασμούς εγκύων, παιδιών και εφήβων

Όπως δήλωσε η κυρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση της Covid 19, οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων δεκαπλάσιαστηκαν στο διάστημα Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021 λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά και έφηβοι

Η ίδια ανέλυσε τρεις λόγους, για τους οποίους κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα σε νεαρά άτομα του γενικού πληθυσμού, που είναι οι εξής

  • Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται πρωτίστως για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους.
  • Σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή τους στα σχολεία αλλά και στις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες.
  • Ο εμβολιασμός μειώνει τη διασπορά του ιού αλλά και την πιθανότητα να εμφανιστούν άλλες μεταλλάξεις.

Για τους εμβολιασμούς των εγκύων

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες (σ.σ. η μελέτη του CDC στις 11/09).

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ’ όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται, ενώ δεν υπάρχει, όπως είπε, καμία παρενέργεια τόσο για τη μητέρα και το παιδί, όσο και για τον κύκλο της αναπαραγωγής εν γένει.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close