ΕιδήσειςΕλλάδα

Κορωνοϊός – Γκάγκα: 447 γιατροί και 2.700 νοσηλευτές σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού

Πρόκειται για ποσοστό 5,8% επί του συνόλου, το οποίο κατά την κ. Γκάγκα δεν είναι πολύ μεγάλο και «τα προβλήματα που προκύπτουν μπορούν να λυθούν και όπου χρειαστεί γίνονται μετακινήσεις προσωπικού», ενώ παράλληλα έχουν ήδη προκηρυχθεί νέες θέσεις γιατρών και θα προσληφθεί και επικουρικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, το ποσοστό των γιατρών που δεν εμβολιάστηκαν, και στους οποίους κατ’ επέκταση επιδόθηκε αναστολή, ανέρχεται σε 2,1%, 447 σε σύνολο 21.000.

Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, ανέρχονται 2.700 σε σύνολο 40.000, ενώ ως προς το διοικητικό προσωπικό σε αναστολή βγήκαν 879 εργαζόμενοι σε σύνολο 12.000.

Παράλληλα, εξετάζονται ακόμη 500 αιτήσεις για απαλλαγή από τον εμβολιασμό λόγω ασθένειας.

Εικονικοί εμβολιασμοί και πλαστά πιστοποιητικά

Σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά, η κ. Γκάγκα ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης επεμβαίνουμε άμεσα και γίνεται έλεγχος.

Τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών που έχουν αποδειχθεί, μέχρι τώρα, είναι λίγα, επισήμανε η ίδια και ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικοί που εμπλέκονται θα απομακρύνονται από την εργασία και θα ακολουθούνται όλες οι διοικητικές και νομικές κυρώσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό η εμπιστοσύνη στο σύστημα Υγείας. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουν τους νόμους και να κινδυνεύουν άνθρωποι» υπογράμμισε.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close