ΕιδήσειςΕλλάδα

Επίσκεψη Γκάγκα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» – Τι της ζήτησαν

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τους εκπροσώπους της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος.

Η κ. Γκάγκα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου μέσα από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη μακέτα που βρίσκεται στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης, καλωσορίζοντας την κ. Γκάγκα, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ένταξη προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας ενός πολύ σημαντικού έργου για το Νοσοκομείο και τους ογκολογικούς ασθενείς, την κατασκευή νέας πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η υλοποίηση του έργου θα ανακουφίσει τους περίπου 18.000 ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα ετησίως.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της διοίκησης και των εργαζομένων τόνισαν στην κ. Γκάγκα ότι επείγουν τόσο η ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσλήψεις γιατρών όσο και η άρση των νομικών κωλυμάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην προκήρυξη και την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού.

Ο κ. Καραβιώτης, ζήτησε από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να δρομολογηθεί άμεσα η ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, εξήρε την ανάγκη να τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για τη νέα στρατηγική διοίκησης με την εφαρμογή του νέου λογιστικού συστήματος κωδικών χρέωσης DRGs. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων έναντι του Νοσοκομείου, καθώς οι οφειλές συσσωρεύονται και διογκώνουν τα χρέη προς τους προμηθευτές.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου εξέφρασε την άποψη ότι για ένα παραγωγικό νοσοκομείο, όπως το Παπαγεωργίου, που προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του, αξίζει να γίνουν προσπάθειες εκ μέρους του Υπουργείου ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να κρατηθεί ζωντανό.

Η κ. Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι, ζώντας η ίδια τον χώρο της υγείας από κοντά, υπάρχει διάθεση και πρόθεση, μαζί με τον υπουργό Υγείας, να βρεθούν λύσεις και να προχωρήσει η αναμόρφωση του χάρτη της υγείας. Ειδικά για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, διευκρίνισε ότι θα γίνονται στο εξής με βάση τις ανάγκες τους και θα δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς. Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη λειτουργία των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο πάντα την εξυπηρέτηση του ασθενή, τις καλές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και τη βιωσιμότητα των μονάδων υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωτσιόπουλος διαβεβαίωσε ότι με νομοθετικά διατάγματα θα δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επικαιροποίηση της ιδρυτικής σύμβασης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, το οποίο λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία του (ΝΠΙΔ) αποτελεί μοντέλο και για νέα νοσοκομεία, όπως το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close