ΕνημέρωσηΟικονομία

Διπλή έξοδος ΟΔΔΗΧ στις αγορές με επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου

Υπενθυμίζεεται ότι ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ

Σε διπλή επανέκδοση του 5ετούς και του 30ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ, με το Ελληνικό Δημόσιο να δίνει εντολή σε ένα ισχυρό mandate που θα «τρέξει» τις δύο εκδόσεις και αποτελείται από τις Alpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley, για την επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου λήξης 2026 με κουπόνι 0% αλλά και την επανέκδοση του 30ετούς τίτλου, λήξης τις 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι στο 1,875%.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και το επιτόκιο στην περιοχή του 0,172%, ενώ αντίστοιχα, μέσω της έκδοσης του 30ετούς ομολόγου άντλησε τον Μάρτιο 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο στο 1,9% και τις προσφορές να ξεπερνούν τα 26 δισ. ευρώ.

Στον απόηχο της επανέκδοσης των δύο χρεογράφων το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,707% κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου. Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 114 μονάδες βάσης.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close