Ενημέρωση

Γερμανία – Εκλογές: «Νικητής» ο Όλαφ Σολτς στην πρώτη τηλεμαχία με Λάσετ και Μπέρμποκ

Ήταν η πρώτη τηλεμαχία στην Ιστορία μεταξύ τριών -και όχι ως είθισται δύο- υποψηφίων καγκελαρίων στη Γερμανία. Οι Όλαφ Σολτς, Αναλένα Μπέρμποκ και Άρμιν Λάσετ «αναμετρήθηκαν» στους τηλεοπτικούς δέκτες λιγότερο από ένα μήνα πριν στηθούν οι κάλπες των ομοσπονδιακών εκλογών, με τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να αναδεικνύεται νικητής, σύμφωνα με έρευνα-«αστραπή» για λογαριασμό του δικτύου RTL.

Το 36% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Forsa πιστεύει ότι ο Όλαφ Σολτς είναι ο νικητής της τηλεμαχίας.

Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%.

Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν.

Η Αναλένα Μπέρμποκ κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Όλαφ Σολτς (38%). Ο συντηρητικός υποψήφιος Άρμιν Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. Κατανοητά διατυπωμένες θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Όλαφ Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Αναλένα Μπέρμποκ με 32% και τον Άρμιν Λάσετ με 25%.

Ο Όλαφ Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται, καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος τους έπεισε. Έπεται ο πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ με 26% και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ με 24%.

Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Όλαφ Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Άρμιν Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close