ΕιδήσειςΕλλάδα

ΑΠΘ: Το 1ο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας ενώ η κατεύθυνση είναι από τις ελάχιστες που προσφέρονται πανευρωπαϊκά εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όσους δημοσιογράφους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και προσφέρεται με ειδική μείωση της τάξης του 50% στα δίδακτρα (από 3.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ) σε μέλη Δημοσιογραφικών Ενώσεων που θα επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις «European Journalism», «Risk Communication and Crisis Journalism».

Στην κατεύθυνση αυτή έχει υπάρξει συνεργασία με Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, αποτέλεσμα του οποίου είναι να παρακολουθήσουν τις κατευθύνσεις αυτές πολλά μέλη τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ (http://media.jour.auth.gr/application-form/). Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων γίνεται σταδιακά και συνεχίζεται, εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις, έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Με τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα εξής στοιχεία:

  • Στοιχεία τίτλων σπουδών
  • Στοιχεία πιστοποιητικών αγγλομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2.

Αυτά δεν είναι αναγκαία εφόσον οι υποψήφιοι κατέχουν τίτλους βασικών ή μεταπτυχιακών σπουδών από αγγλόφωνα Πανεπιστήμια ή Τμήματα Σπουδών, ή από Τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας.

  • Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ ή αναγνωρισμένων Ερευνητικών Ινστιτούτων. Σε περίπτωση που υπάρχει επαγγελματική εμπειρία συναφής προς την επιλεγείσα ειδίκευση, η μία (1) συστατική μπορεί να προέρχεται από τον προϊστάμενο/διευθυντή του οργανισμού όπου αυτή αποκτήθηκε.

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου 2021. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως (e-learning) στο σύνολο των μαθημάτων σε περίπτωση που υπάρξουν έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID- 19.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, τη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://media.jour.auth.gr/) να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 2310-992072 ή ηλεκτρονικά στο: ([email protected]) και τον Διευθυντή του Προγράμματος ([email protected]).


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close